Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем сутрин

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Скоро гледах алфи, от 23 коли които запалих, само две или три се форсираха веднага след запалване, всичко друго се давеше и глъхнеше поне три минути след старта, двигатели ТС 1,8 и 2.0, всички бяха на бензин.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от Zafo_84 Покажи съобщение
      102 % че си за чистене на инжекторите (дюзи),така става заради "хубавото ни гориво"

качи я на диагностика и ще видиш че времето за впръскване се е качило над нормите !

Успех!
      В такъв случай тази процедура долу-горе на какви финанси ще излезе ?
      Алфа Ромео 147 ТС 1.6 120 к.с. 2001г. "ГИ-Ловато"

Comment

Ако сам си свалиш дюзите, цената за почистване на 1 брой е от 5-10-15лв в зависимост от сервиза и техниката!
        За свалянето им вземат обикновено по 5лв на инжектор!
        Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Първоначално публикувано от Friday Покажи съобщение
          Ако сам си свалиш дюзите, цената за почистване на 1 брой е от 5-10-15лв в зависимост от сервиза и техниката!
          За свалянето им вземат обикновено по 5лв на инжектор!
          Няма да ги свалям сам, но да разбирам, че упражнението ще струва м/у 60 и 100 лв.

Comment

Да! Познат ходи в София в "Дунев" и за почистване на 4бр. дюзи (60лв) + демонтаж и монтаж на инжекторите (20лв) общо даде 80лв. Приготви си и грубо 15лв за О-пръстени на инжекторите!
            Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Първоначално публикувано от Friday Покажи съобщение
              Да! Познат ходи в София в "Дунев" и за почистване на 4бр. дюзи (60лв) + демонтаж и монтаж на инжекторите (20лв) общо даде 80лв. Приготви си и грубо 15лв за О-пръстени на инжекторите!
              Благодаря колега!

Comment

И аз го имам този проблем и съм почти сигурен, че е от газта. Моята логика е следната - сместа на празни обороти при работа на газ е бедна, което води до увеличаване времената на бензин и променяне на горивната карта. Така при палене колата като работи на бензин сместа е богата. От там идва целия проблем при палене и миризмата на бензин съответно и големия разход.
                Alfa Romeo 147, 1.6 - 120hp (ГИ - Emer Frank Plus OBD)

Comment

Първоначално публикувано от Spunky Покажи съобщение
                  И аз го имам този проблем и съм почти сигурен, че е от газта. Моята логика е следната - сместа на празни обороти при работа на газ е бедна, което води до увеличаване времената на бензин и променяне на горивната карта. Така при палене колата като работи на бензин сместа е богата. От там идва целия проблем при палене и миризмата на бензин съответно и големия разход.
                  А за тези които не са на газ излиза, че проблема е др. по това твое разсъждение. И сега кое е правилно и кое не ?

Comment

И аз имах същия проблем сутрин - при първо палене тресе прекъсва и в повечето случаи гасне.Направих няколко процедури : 1 адаптация 2 почистване не дюзите 3 лек тунинг на дебитомера тъй като не ми се даваха пари за нов - вмъкване на по малък цилиндър вътре в дебитомера нещо като това. Резултат - поддържа обороти сутрин при първо палене не прекъсва и не гасне. Колата ми е на газ.

Attached Files
                    Last edited by Fredy; d.m.y г., 17:42.

Comment

На студено палене имах подобен проблем. Палеше, но се давеше, а като подавах газ глъхнеше и гаснеше. Продухах си дюзите на магистралата. Високи обороти + добавка на Лики Моли за 12лв. Проблема изчезна поне за сега. Двигателят е бензинов, на газ.
                      Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 20v Q-tronic

Comment

Днес бях на диагностика компютъра показа проблем при бобината на 4-ти цилиндър, възможно ли е това да е решението на проблема ни, защото един познат майстор ми каза да сваля декоративната кора на двигателя и при палене да гледам дали отнякъде не дава искри. Направих го но искри не видях, а беше тъмно...?
                        Last edited by BoRn_To_LiE; d.m.y г., 23:39.
                        Alfa Romeo 147 1.6TS 16v 120к.с. 2001г. ГИ

Comment

Свали бобината и я огледай ако се заварила или има нарушение по корпуса 30 лева нова 80 слагай пали и ако сеопрвави взимай
                          sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                          Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                          Ramstein - Benzin
                          https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Първоначално публикувано от BoRn_To_LiE Покажи съобщение
                            Днес бях на диагностика компютъра показа проблем при бобината на 4-ти цилиндър, възможно ли е това да е решението на проблема ни, защото един познат майстор ми каза да сваля декоративната кора на двигателя и при палене да гледам дали отнякъде не дава искри. Направих го но искри не видях, а беше тъмно...?
                            За да видиш искри трябва да прокараш ръка по кабелите, ако имат пробив искрят на тъмно, като коледна елха
                            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от BoRn_To_LiE Покажи съобщение
                              Ако проблемът е в изолацията към свещта над която се намира бобината, няма как да видиш дали искри към корпус.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Значи не е бобина останаха свещите но на диагностиката дава грешка на 1 и 4 цилиндри тъй като изключихме бобини остават свещи до края на седмицата ще ги сменя и ще кажа има ли разлика
                                Alfa Romeo 147 1.6TS 16v 120к.с. 2001г. ГИ

Comment

Working...
                                X